Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy biały

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
bulion warzywny 1 szklanka
mąka 2 łyżeczki
śmietana 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
sól, pieprz do smaku
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy biały

Cebule pokroić w kosteczkę. Do rondelka wlać wywar warzywny,masło, pokrojoną cebule i gotować ją, aż do miękkości. Następnie powyższy wywar zmiksować blenderem, połączyć ze śmietaną z dodatkiem mąki. Przyrawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak