Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos cebulowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
tłuszcz 2 łyżki
mąka 1 łyżek
sól do smaku
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: sos cebulowy

Pokrojoną w talarki cebule dusić w rondelku z łyżką tłuszczu.jak będzie miękka to ja przetrzeć.Z łyżeczki cukru przyrządzić karmel. Gdy stanie się brunatny, rozprowadzić kilkoma łyżkami wody. Białą zasmażkę z mąki i tłuszczu
rozprowadzić bulionem,dodać
przetartą cebule,sól,kwasek do smaku i karmel,aby sos miał
ładny złocisty kolor.Zagotować mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak