Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowo koperkowy do młodych ziemniaków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 łyżka
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 sztuki
koper świeży 1 pęczek
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
mąka 1,5 łyżki
jogurt naturalny 1 mały kubek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowo koperkowy do młodych ziemniaków

Roztopić margarynę, podsmażyć na niej posiekany koper i pokrojoną drobno młodą cebulę ze szczypiorkiem.
Dodać 0,5 litra wody. Zagotować.
Mąkę rozpuścić w wodzie, wymieszać z jogurtem naturalnym i łyżeczką przyprawy do dań kucharek. Dodać to do sosu. Zagotować.
Sos podawać na gorąco, pasuje do młodych ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak