Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos borówkowy do mięsa drobiowego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino 1 szklanka
Cynamon mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Goździki całe Prymat 5 szt
sól do smaku
cukier do smaku
borówki 0,5 smażone
skórka z limonki 1/2 (starta)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos borówkowy do mięsa drobiowego

Wino wlać do garnka, dodać smażone borówki, wymieszać. Następnie dodać goździki, cynamon oraz otarta skórkę z limonki. Całość wymieszać, zagotować i przyprawić do smaku sola i cukrem. Podawać do potraw z drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.01.2014 09:19
To coś dla mnie,a najchętniej z kaczuchą bym zjadła.
caralajna 21.08.2012 09:46
nie jadłam drobiu z takim sosem, musi super wyglądać i smakować
Motorek 08.04.2012 10:50
smaczny
ankaryba 16.03.2012 14:57
wyśmienity!!!
mehia 21.03.2011 13:17
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak