Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos borówkowo- chrzanowy do mięs

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borówki 1 szklanka
chrzan tarty 4 łyżki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos borówkowo- chrzanowy do mięs

Wykonanie:
Chrzan zetrzeć na tarce, lub użyć ze słoiczka. Borówki przetrzeć przez sito i wymieszać z chrzanem, a gdy sos jest za mało słodki dodać cukru według smaku i ewentualnie zaciągnąć gęstą śmietaną..

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 25.06.2015 20:21
Fajny przepis;)
Ewa Wojtaszko 25.06.2015 13:07
ciekawa jestem tego połączenie borówki z chrzanem
Franciszek 25.06.2015 09:10
Wypróbuję, pyszny
olkaaa 25.06.2015 07:30
muszę zrobić
Łukasz15 24.06.2015 22:15
Musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak