sos beszamelowy z pastą sardelową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    50 gram
  • mąka

    50 gram
  • mleko

    2 szklanki
  • pasta sardelowa

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z masła mąki i mleka przyrządzamy sos gotujemy na małym ogniu i rozprowadzamy go pastą sardelową stale mieszając.Podajemy do potraw rybnych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat