sos beszamelowy mleczny

sos beszamelowy mleczny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masła

    6 dag
  • mąka

    8 dag
  • mleko

    3/8 litra
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • sól

  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sos beszamelowy mleczny

Masło stopić, wymieszać z mąką, podsmażyć. Zasmażkę rozprowadzić mlekiem, zagotować mieszając, dodać kwasek i sól do smaku. Pod koniec wymieszać z surowym żółtkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat