Sos beszamelowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kopiasta łyżka
  • mąka

    3 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • sól

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać na patelni masło, wsypać do niego mąkę przesiewając ją przez sito. Powoli dolewać mleko wymieszane z wywarem, ciągle mieszając. Doprawić do smaku solą i gałką muszkatołową. Chwilę pogotować.
Ja lubię polać nim ugotowany kalafior, posypać startym serem i chwilę zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat