Sos beszamelowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • sól

  • gałka muszkatałowa

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy mąkę i mieszamy, aż powstanie zasmażka. Wlewamy mleko, mieszamy i gotujemy na małym ogniu do zagęszczenia. Dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze ok. 2min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolaxa1 11.01.2011 23:01
tez tak robie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat