Sos beszamelowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    300 ml
  • masło

    45 g
  • mąka

    3 łyżki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sól

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw rozpuszczamy masełko w naczyniu, do tego naczynia dodajemy mąkę i mieszamy aż masa zacznie robić się gładka, podgrzewamy mleko i dodajemy do masy aż zacznie gęstnieć , gałkę jaka mamy taka możemy zapodać , możemy dać gotową albo zetrzeć , dodajemy sól, pieprz. Całość jeszcze raz zamieszać i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 26.01.2013 12:10
rewelacyjny
babcia 26.01.2013 12:10
rewelacyjny
RenataZ-et 26.12.2010 15:53
Tak, taki sos to podstawa!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat