Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos beszamelowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 szklanka
śmietana 0,5 szklanki
mąka 3 łyżeczki
żółtko jajek 1 szt.
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos beszamelowy

Z kostki bulionowej ugotowac rosół. Śmietanę wymieszać z mąką i połączyć z rosołem. Mieszajac, zagotować. Żółtko wymieszać z dwiema łyżkami wody i dodać do sosu. Zagotować, przyprawić solą pieprzem czosnkiem i sokiem z cytryny. Podawać do zapiekanek lub mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 11.09.2013 00:09
sos uniwersalny do zapiekanek nieodzowny
Motorek 24.04.2012 09:48
pycha
iwa643 17.10.2010 08:26
to podstawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak