Sos beszamelowy

Sos beszamelowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    75 g
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • mleko 2 %

    1,5 szklanki
  • sól do smaku

  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • gałka muszkatołowa cała

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Z masła i mąki zrobić biała zasmażkę. Rozprowadzić ją zimnym mlekiem( plus/ minus 1,5 szklanki). Doprawić do smaku, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Sos można podawać do warzyw, mięs lub wykorzystywać jako składnik innych potraw np.: lazanii.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

22.09.2012 22:13
dobry

Aneta2604

09.08.2012 19:17
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat