Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos beszamelowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 łyżka
masło lub margaryna 1 łyżka
mleko 1 szkl
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: sos beszamelowy

W rondelku stopić łyżkę masła, dodać łyżkę mąki i powoi wlewać ciepłe mleko. Gotować przez chwilę stale mieszając,aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać jedno jajko i jedno żółtko, szczyptę soli,pieprz,tarty ser i gałkę muszkatołową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 21.06.2012 16:12
super przepis
Amellia 05.06.2012 07:54
fajny
EWI 11.05.2012 18:34
fajne
kriso 07.05.2012 09:31
super
Andysz 06.05.2012 06:54
Ekstra;D
Betka 06.05.2012 06:38
mniam mniam;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak