Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos beszamelowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
masła 2 łyżki
mąki 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
gałki muszkatołowej 1 szczypta
soli 1 szczypta
żółtego sera [startego] 2 łyżeczki
koperek 1 natka

Przepis i sposób przygotowania na: sos beszamelowy

Kroki postępowania

1
W garnku rozpuścić masło, dodać mąkę dokładnie wymieszać, powoli dolewać mleko cały czas mieszając, dodać ser,wszystko razem gotować do momentu zgęstnienia sosu.
Krok 1 - sos beszamelowy foto
2
Przyprawić pieprzem, gałką muszkatołową i solą.Wymieszać.
Krok 2 - sos beszamelowy foto
3
Na koniec posypać koperkiem. Przelać do miseczki lub sosjerki.
Krok 3 - sos beszamelowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 30.12.2012 19:01
ser i koperek to już nie beszamel
caffee_tea 21.05.2012 16:20
pyszny sosik
Adamorek 30.01.2012 16:03
nie zbyt ?atwy:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak