SOS BESZAMELOWY

SOS BESZAMELOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3 łyżki
  • mąka

    1,5 łyżki
  • mleko

    1 szkl.
  • jajka

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • olej

    5 łyżek
  • żółty ser starty

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Z tłuszczu i mąki zrobić białą zasmażkę. Rozprowadzić ją mlekiem. Jajka ubić i wlewać powoli do przestudzonego sosu. Dodać starty ser, doprawić solą i dokładnie wymieszać.
Sos powinien być tak gęsty, by utrzymywał się na powierzchni potraw, które się nim polewa, a następnie zapieka.SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kamyk

29.09.2012 22:15
lubię

Margo1

04.02.2011 16:50
łatwy i smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat