sos berneński

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    4 szt
  • masło

    200 gr
  • wino białe

    2 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • szalotka

    3 szt
  • sól

  • woda

    1 łżka
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szalotki,wino i ocet zagotuj.Przetrzyj przez sitko.Dodaj żółtka i wodę.Roztrzep.Mieszaj w rondelku nad gotującą się wodą,dodając stopniowo masło.Dopraw.POLECAM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 29.08.2013 13:02
fajny sosik
Grażyna13 17.05.2012 09:37
Super :)
junox 28.12.2011 14:44
pyszny
LuKaSz4761 18.11.2011 04:14
super przepis
Kuchareczekjeden 02.11.2011 06:37
ciekawy:\\
Dorian 23.10.2011 17:22
nigdy takiego nie jadlem, ale przepis zapowiada sie smacznie
Grażyna13 12.09.2011 19:42
Super !
Ania67 06.08.2011 11:48
interesujący
ben-ka 26.07.2011 11:48
ciekawe:) bardzo ciekawe....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat