Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos berneński

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
masło 200 gr
wino białe 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
szalotka 3 szt
sól
woda 1 łżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos berneński

Szalotki,wino i ocet zagotuj.Przetrzyj przez sitko.Dodaj żółtka i wodę.Roztrzep.Mieszaj w rondelku nad gotującą się wodą,dodając stopniowo masło.Dopraw.POLECAM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.08.2013 13:02
fajny sosik
Grażyna13 17.05.2012 09:37
Super :)
junox 28.12.2011 14:44
pyszny
LuKaSz4761 18.11.2011 04:14
super przepis
Kuchareczekjeden 02.11.2011 06:37
ciekawy:\\
Dorian 23.10.2011 17:22
nigdy takiego nie jadlem, ale przepis zapowiada sie smacznie
Grażyna13 12.09.2011 19:42
Super !
Ania67 06.08.2011 11:48
interesujący
ben-ka 26.07.2011 11:48
ciekawe:) bardzo ciekawe....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak