Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos balsamiczny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1/2 szkl
ocet balsamiczny 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sos balsamiczny

Kroki postępowania

1
Wsypujemy do rondelka cukier .Rozpuszczamy na małym ogniu .Na razie nie mieszamy .
Krok 1 - Sos balsamiczny foto
2
Zamieniamy cukier w karmel , wlewamy do niego powoli ocet , mieszamy , aż zgęstnieje .Nie gotujmy zbyt długo , bo będzie potem za twardy .
Krok 2 - Sos balsamiczny foto
3
Tak wygląda sos balsamiczny , który możemy przechowywać bardzo długo w lodówce . Gdy nam za bardzo stwardnieje , musimy go przed użyciem nieco podgrzać , wówczas będzie rzadszy .
Krok 3 - Sos balsamiczny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 30.12.2013 19:05
Dobry pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak