Sos arabski

Sos arabski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • figi

    4 szt
  • cebula

    3 szt
  • ocet winny

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
  • wino białe wytrawne

    3 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Figi pokroić w kostkę , cebulę w piórka, podsmażyć na oliwie.Dodajemy pozostałe składniki.Chwilę smażymy , aby odparował ocet i wino.
Podajemy do mięs , kaszy kuskus .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat