Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ala tatarski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

majonez tradycyjny 4 łyżki
śmietana 18 proc 4 łyżki
cebula biała 2 szt
korniszony 1 szt
patisony marynowane 3 szt
szczypiorek
Pieprz biały mielony Prymat
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ala tatarski

Majonez łączymy z śmietaną doprawiamy pieprzem białym. Cebule kroimy w piórka solimy i ugniatamy ręką żeby zmiękła odstawiamy na 5 min .Potem dodajemy ją do majonezu z śmietaną .Korniszona i patisony kroimy drobno dodajemy do sosu . Jajko gotujemy -siekamy drobno łączymy z sosem .wszystko chłodzimy w lodówce .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 05.05.2012 19:38
ekstra;)
iwa643 01.09.2011 06:21
Dodajemy posiekany szczypiorek
iwa643 01.09.2011 06:18
Podajemy zimne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak