Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS A'LA BOLONESE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
cebule 1-2 sztuki
pomidory krojone z puszki 2 puszka
Bazylia suszona Prymat 1 opakowanie
tymianek 1 opakowanie
oregano 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: SOS A'LA BOLONESE

Kroki postępowania

1
Mięso umyć , zmielić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Krok 1 - SOS A'LA BOLONESE foto
2
Cebulkę zeszklić. Mięso podsmażyć przez ok. 15 min.
Krok 2 - SOS A'LA BOLONESE foto
3
Do podsmażonego mięsa dodać pomidory pokrojone z puszki i dusić 5 min.
Krok 3 - SOS A'LA BOLONESE foto
4
Doprawić przyprawami: bazylia, oregano i tymiankiem. Dokładnie wymieszać.
Krok 4 - SOS A'LA BOLONESE foto
5
Podawać z makaronem. Smacznego.
Krok 5 - SOS A'LA BOLONESE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak