Sos aksamitny

Sos aksamitny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    150 gram
  • mąka pszenna

    60 gram
  • bulion drobiowy

    1 litr
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos aksamitny

W rondelku roztopić masło, dodać mąkę i mieszać i podgrzewać powoli przez 2 minuty. Następnie wlać bulion i zamieszać. Gotować na małym ogniu przez 30 minut aż sos zrobi się całkiem gęsty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Izabela/bella81 21.07.2011 10:31
prosty i dobry
Iwusia 04.04.2011 23:52
ciekawy :)
Marta98 21.02.2011 20:25
super
Ewa109 26.01.2011 21:16
trzeba wypróbowac:)
Ewelina43
Ewelina43 22.11.2010 15:55
pycha
anja3107 21.09.2010 14:03
prosty przepis, wart wypróbowania.
sylwiachmiel 25.08.2010 21:40
wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat