Sórówka z kalarepki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młode kalarepki

    8 szt
  • łyżki posiekanego kopru

    2
  • sok cytrynowy

    50 ml
  • szklanka kwaśnej smietany

  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane i wysuszone kalarepki kroić w bardzr cienkie plastry soląc i kropiąc sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce na 20 min przed podaniem łaczymy z koperkiem polewamy smietanom i rozlewamy do misek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elwal 16.07.2010 08:37
SURÓWKA z kalarepy jest bardzo lubiana w moim domu, jednak nie dodaję aż 50ml soku z cytryny, to zbyt dużo... - zwłaszcza w połączeniu z kwaśną śmietaną - chyba w efekcie przypominałaby smakiem kiszoną kapustę... ;P ... dodaję też nieco cukru dla złamania kwasu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat