Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sórówka z kalarepki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode kalarepki 8 szt
łyżki posiekanego kopru 2
sok cytrynowy 50 ml
szklanka kwaśnej smietany
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sórówka z kalarepki

Obrane i wysuszone kalarepki kroić w bardzr cienkie plastry soląc i kropiąc sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce na 20 min przed podaniem łaczymy z koperkiem polewamy smietanom i rozlewamy do misek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 16.07.2010 08:37
SURÓWKA z kalarepy jest bardzo lubiana w moim domu, jednak nie dodaję aż 50ml soku z cytryny, to zbyt dużo... - zwłaszcza w połączeniu z kwaśną śmietaną - chyba w efekcie przypominałaby smakiem kiszoną kapustę... ;P ... dodaję też nieco cukru dla złamania kwasu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak