Sórówka z czarnej rzepy i marchwi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt
  • majonez

    3 łyżki
  • śmietana

    1 łyżka
  • rzepa

    1 (czarna, duża)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa ścieram na tarce o grubych oczkach. Łączymy majonez, śmietanę, sól i sok z cytryny (do smaku). Jeśli niestety trafi nam się mdła i niesoczysta marchewka, można dodać łyżeczkę cukru - pychotka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat