Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbetowy deser lodowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 20 dag
jagody 20 dag
cukier 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
bita śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbetowy deser lodowy

Truskawki i jagody( w oddzielnych miseczkach) skropić sokiem z cytryny i oprószyć cukrem. Odstawić na około 1 godzinę, żeby puściły sok, następnie zmiksować blenderem i odstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Po tym czasie sorbet przełożyć do szklanek ozdabiając bitą śmietaną. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 05.03.2014 20:47
Na pewno zrobię:)
IKrakowianka 03.10.2013 19:08
wygląda super
Wafelek2601 19.07.2013 11:42
Wygląda bardzo zachęcająco
Katarzyna/kate1980 29.04.2012 23:45
poproszę :)
basiulka20088 15.10.2010 21:09
super
justyna111 18.09.2010 14:13
fajny przepis
Lidia11 17.09.2010 18:58
moje ulubione owoce pycha
Natalia50 12.08.2010 13:21
pychotka
Iwusia 15.07.2010 14:42
Wygląda wspaniale i zapewne tak samo smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak