Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet z musem morelowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 50 dkg
woda 1/4 szklanki
ananas świeży 1 mała sztuka
gruszki 1 duża sztuka
truskawki mrożone 15 dkg
miód 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet z musem morelowym

Kroki postępowania

1
Ananasa obrać, pozbawić twardego środka, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do plastikowego pojemnika. Gruszkę obrać, usunąć z niej gniazdo nasienne. Gruszkę pokroić, dodać do ananasa. Owoce mocno zamrozić.
Krok 1 - Sorbet z musem morelowym foto
2
Morele umyć, przekroić na pół, usunąć pestki. Morele przełożyć do garnka, zalać wodą. Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż morele zmiękną.
Krok 2 - Sorbet z musem morelowym foto
3
Morele ostudzić, a następnie przetrzeć przez sito.
Krok 3 - Sorbet z musem morelowym foto
4
Wszystkie zamrożone owoce przełożyć do miski blendera.
Krok 4 - Sorbet z musem morelowym foto
5
Do owoców dodać miód i mus morelowy.
Krok 5 - Sorbet z musem morelowym foto
6
Wszystko dokładnie zmiksować.
Krok 6 - Sorbet z musem morelowym foto
7
Masę sorbetową przełożyć do pojemnika i odłożyć do zamrażalnika.
Krok 7 - Sorbet z musem morelowym foto
8
Jak sorbet uzyska odpowiednią konsystencję, podzielić go na porcje.
Krok 8 - Sorbet z musem morelowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 22.10.2014 10:59
uwielbiam lody
gosia1988 22.10.2014 10:35
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak