Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet z melona miodowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Melony miodowe 2
cukru 100g
Łyżeczki wody 3

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet z melona miodowego

Melony przekroić na pół i usunąć z nich pestki.Wydrążyć owoce nie uszkadzając skórki.Powstałe w ten sposób melonowe miseczki wstawić do lodówki na pół godziny.Następnie cukier rozpuścić w ciepłej wodzie i zostawić do ostygnięcia.Do miąższu melonów dodać zrobiony przedtem syrop i zmiksować wszystko na puree.Potem wstawić sorbet na trzy godziny do zamrażarki i co pół godziny mieszać go widelcem.Podawać w wydrążonych,zimnych połówkach melona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak