Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sorbet z malin

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 500 g
cukier 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
sok z cytryny 1 cytryna
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka (opcja)

Przepis i sposób przygotowania na: sorbet z malin

Cukier i wodę podgrzać w rondelku do całkowitego rozpuszczenia i odstawić do wystygnięcia.
Żelatynę namoczyć w 1 łyżce zimnej wody i rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Żelatynę można pominąć, ale zauważyłam że konsystencja jest lepsza z małą ilością tego produktu, gdyż ma mniej kryształków lodu.
Maliny opłukać i wrzucić do blendera, zmiksować na mus. Następnie przecedzić przez sito z pestek. Dodać sok z 1 cytryny, syrop i rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać.
Proces mrożenia można dokończyć przy pomocy maszynki do lodów wg instrukcji producenta, lub przelać do pojemnika/pojemników i zamrozić.

Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 20.07.2014 16:31
wspaniały deser!
anemon 19.07.2014 21:43
Świetny pomysł na wakacyjny deser.
Joannasz3190 19.07.2014 19:48
Super się sprawdzi o tej porze :)
Aleksandra/Olcia 19.07.2014 19:47
mniam mniam
Magula 19.07.2014 19:12
Pięknie się prezentuje!!
Kejti 19.07.2014 17:47
Super deser na upalne dni :-)
noninka77 19.07.2014 17:33
pyszności :)
PaniMISIOWA 19.07.2014 13:45
pięknie się prezentuje
IlonaAlbertos 19.07.2014 13:06
Idealny deser na lato.
jasiek 19.07.2014 12:34
ale fajne smaki
slonko888 19.07.2014 12:32
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak