Sorbet truskawkowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    1 kg
  • cukier

    1 szkl
  • woda

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szklankę wody zagotuj z cukrem ciągle mieszając. Uzyskany syrop ostudź. Truskawki dokładnie umyj, usuń szypułki i zmiksuj z zimnym syropem. Sorbet wstaw do zamrażarki, co jakiś czas przemieszaj. Po kilku godzinach gotowy sorbet podaj w pucharkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 16.08.2015 22:24
uwielbiam jeść sorbety
Ela15 11.08.2015 09:26
rewelacyjny deser
Smaczna_B 24.07.2015 15:54
ŚWIETNY !!! AKURAT NA OBECNE UPAŁY.
Dorota76 09.07.2015 20:40
rewelacja na upały
mysza620 08.07.2015 22:09
takie cuda to ja lubię
ilka01 08.07.2015 18:24
uwielbiam :)
Ola1young 08.07.2015 17:27
same pyszności :)
Ewa Wojtaszko 08.07.2015 16:59
w taki upał,deser idealny
Maridka19 08.07.2015 16:10
Teraz na ciepłe dni idealny .
Franciszek 08.07.2015 15:11
Fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat