Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mrożone truskawki 1 kg
miód 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
mięta liście

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet truskawkowy

Mrożone truskawki wkładamy do blendera. Dodajemy miód i miksujemy. Gotowy sorbet wykładamy do pucharków i dekorujemy listkiem świeżej mięty i kawałkiem truskawki. Pyszny i zdrowy sorbet.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.03.2014 14:44
Już w maju można taki robić ze świeżych truskawek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak