Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    3 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • cukier trzcinowy

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sorbet truskawkowy

Zagotować wodę i wsypać cukier, mieszać aż do rozpuszczenia. Schłodzić.
Truskawki obrać ze szypułek wrzucić do blendera, zmiksować. Wlać ostudzoną wodę z cukrem oraz sok z cytryny. Zmiksować ponownie.
Wszystko przelać do plastikowego pojemnika i włożyć do zamrażalnika na ok 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

BiteDelite 11.02.2012 20:39
dziękuję :)
cooleczka 03.02.2012 21:42
cudowna, kusząca czewień... :)
Agiatis 01.02.2012 20:39
ach.. Twoje potrawy na tych zdjęciach wyglądają.... tak jakbym mogła już teraz sięgnąć po nie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat