Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SORBET JEŻYNOWY.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 4 l
cukier 2-3 szkl
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SORBET JEŻYNOWY.

Jeżyny (mogą być też brzoskiwnie, maliny, gruszki miękkie) umyć, osączyć, dokładnie rozmiksować.Dodać cukier.Ponownie miksować by się rozpuscił.Jeśli przesłodzimy, dodać odrobinę kwasku.Gotową masę przelać do pojemnika i zamrozić np. pozostawić na noc w zamrażarce.
Łyżką do lodów formować kule, podawać z sosami do lodów, miętą lub posypać bakaliami.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 23.08.2011 20:28
uwielbiam jeżyny!
cukiereczek 15.06.2011 12:34
super
Ewa104 15.05.2011 18:42
Idealne na upalne dni.
Margo1 04.09.2010 09:01
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak