SORBET ARBUZOWY Z BRANDY I MIĘTĄ

SORBET ARBUZOWY Z BRANDY I MIĘTĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    300 g
  • mięta

    2 garści
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • brandy

    5 łyżek
  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Arbuza ( bez pestek ) wkładamy do blendera, dodajemy miętę, sok z cytryny, brandy i miód – miksujemy.

Wlewamy do pojemniczków na lody, wkładamy patyczek i odstawiamy na całą noc do lodówki.

Zajadamy!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Franciszek

30.06.2016 11:36
dobry pomysł

mirosława4

30.06.2016 10:14
super szczególnie na upalne dni

Maridka19

30.06.2016 10:00
Na dziś idealny :)

Łukasz15

30.06.2016 09:29
smaczny deser

marzut

30.06.2016 08:45
pyszny sorbet

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat