Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SORBET ARBUZOWY Z BRANDY I MIĘTĄ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 300 g
mięta 2 garści
sok z cytryny 2 łyżki
brandy 5 łyżek
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: SORBET ARBUZOWY Z BRANDY I MIĘTĄ

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Arbuza ( bez pestek ) wkładamy do blendera, dodajemy miętę, sok z cytryny, brandy i miód – miksujemy.

Wlewamy do pojemniczków na lody, wkładamy patyczek i odstawiamy na całą noc do lodówki.

Zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 30.06.2016 11:36
dobry pomysł
mirosława4 30.06.2016 10:14
super szczególnie na upalne dni
Maridka19 30.06.2016 10:00
Na dziś idealny :)
Łukasz15 30.06.2016 09:29
smaczny deser
marzut 30.06.2016 08:45
pyszny sorbet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak