Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sopa de ajo

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki czosnku 12 szt
oliwa 100 ml
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
chleb czerstwy 6 kromek
jajko 4 szt
bulion warzywny 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Sopa de ajo

Oliwę rozgrzewamy w rondlu, wrzucamy ząbki czosnku, podsmażamy kilka minut (aż stanie się szklisty), wyławiamy i odkładamy na talerzyk. Na tej samej oliwie podsmażamy pokrojony i oprószony papryką, chleb ( aż stanie się złoty ). Następnie zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 10 min, zestawiamy z ognia, dodajemy roztrzepane ( widelcem ) jajka, podsmażony czosnek, dokładnie mieszamy. Studzimy, miksujemy na krem i ponownie zagotowujemy. Podajemy gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 13.09.2015 16:36
Ciekawy przepis
kasienka23 13.09.2015 10:06
rozgrzewająca zupka! pycha!
Futka 13.09.2015 09:17
Niesamowite pyszności :)
Lucan 12.09.2015 20:59
ugotuje na pewno!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak