Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sopa czyli Hiszpański rosół

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 1 sztuka
porcja rosołowa 1 ssztuka
wołowina z kością 1 plaster
wieprzowina 1 plaster
marchewka 2 sztuki
seler naciowy
ziemniaki 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
kostka rosołowa 2 sztuki
dwa rodzaje dowolnego makaronu

Przepis i sposób przygotowania na: Sopa czyli Hiszpański rosół

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i wkładamy do garnka,dodajemy obrane i oczyszczone warzywa,zalewamy wodą tyle by przykryła wszystko.
Krok 1 - Sopa czyli Hiszpański rosół foto
2
Gotujemy na małym ogniu 3 godziny w połowie dodajemy kostki rosołowe,nie szumujemy.Po tym czasie rosół przecedzamy.
Krok 2 - Sopa czyli Hiszpański rosół foto
3
Wrzucamy do niego makaron i gotujemy na malutkim ogniu 20 minut,potem przykrywamy pokrywką i czekamy kolejne 20 minut.
Krok 3 - Sopa czyli Hiszpański rosół foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 06.12.2012 16:07
Pycha
Bernadeta1 03.11.2012 00:22
ciekawy rosół z makaronem i ziemniakami
Sylwia56
Sylwia56 02.11.2012 07:51
świetny
Ewa6274879 01.11.2012 23:32
Musi być bardzo bogaty w smaku gotowany na trzech rodzajach mięs, więc pewnie bez kostek rosołowych też jest pyszny - podoba mi się!
Adamorek 01.11.2012 23:06
zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak