Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sołtysowy zawijaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
pierś z kurczaka 1
pieczarki 1
cebula 1
jaja 1
boczek 1 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Sołtysowy zawijaniec

Na rozłożone ciasto kładziemy pierś z kurczaka. Na nią nakładamy smażone pieczarki wraz z cebulką, przyprawiamy wszystko do smaku ziołami prowansalskimi , bazylią , pieprzem i solą wg uznania. Przykrywamy pierś z farszem plastrem boczku. Następnie wystające poza obrys przykrytej plastrem boczku piersi ciasto francuskie nacinamy na paski około 2 cm grubości. Zawijamy mięso przekładając na ukos paski raz z jednej strony raz z drugiej na wzór sznurowadła. Zewnętrzną część smarujemy jajkiem. Wstawiamy do piekarnika na około 25 minut przy 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 26.06.2012 15:57
pyszne
Beatris 20.06.2012 12:27
Aż mi ślinka cieknie na sam widok.
kochanyptysiu 20.06.2012 11:52
swietnie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak