Solone Migdały

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1 sztuka
  • migdały

    200 g
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nagrzać piekarnik do 200 stopni. W misce ubić białko na sztywną pianę. Wrzucić migdały do piany i starannie wymieszać. Przełożyć mieszaninę na blachę i rozprowadzić równo tak, żeby migdały tworzyły jedną warstwę. Posypać sola i piec ok 15 minut, aż piana i sól się przypieką. Odstawić aby ostygły. Podawać w miseczce wraz z innymi przekąskami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat