Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Solone chipsy z młodych ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 4 szt
olej 3/4 l
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Solone chipsy z młodych ziemniaków

Kroki postępowania

1
Młode ziemniaczki skrobiemy i myjemy w zimnej wodzie, następnie kroimy w talarki bądź ścieramy na tarce w cieniutkie plasterki - jak komu wygodniej.
Krok 1 - Solone chipsy z młodych ziemniaków foto
2
Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy po kilkanaście plastrów (tak aby powierzchnia była zakryta chipsami ziemniaczanymi), zmniejszamy ogień i pieczemy na złoty kolor pamiętając aby od czasu do czasu je przemieszać by ładnie zarumieniły się z dwóch stron.
Krok 2 - Solone chipsy z młodych ziemniaków foto
3
Wyciągamy upieczone chipsy i odsączamy, solimy. Gotowe do podania
Krok 3 - Solone chipsy z młodych ziemniaków foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 22.05.2013 10:19
ale super chipsy
babi17 29.12.2012 09:35
pyszne
Konczi 01.08.2012 09:30
:) koniecznie trzeba wypróbować ... warto !
anoosia 01.08.2012 09:26
mniam mniam, musze koniecznie zrobic:)
Konczi 24.07.2012 19:26
Monika polecam takie chipsy nie ma jak swoje :)
Monika78 24.07.2012 19:23
nigdy nie robiłam domowych chipsów, muszę przyznać ze super propozycja
Kasnaj 24.07.2012 13:47
pewnie musiały być rewelacyjnie
parysek10 24.07.2012 13:11
ale super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak