Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soljanka z cukinii

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
marchewka 1 duża
seler 1 mały
cebula 1 duża
zielenina
pomidory z puszki
koncentrat pomidorowy do smaku
papryka czerwona 1 szt.
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
śmietana 30%
mięso mielone 1/2 kg
smalec 1 łyżka
nasiona kopru 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Soljanka z cukinii

Mięso mielone usmażyć na suchej patelni teflonowej i przełożyć do garnka.
Warzywa obrać - ziemniaki i czerwoną paprykę pokroić w kostkę, marchewkę i seler utrzeć na grubej tarce - razem dodać do mięsa.
Dolać wodę i ugotować do miękkości.
Cebulę posiekać i usmażyć na smalcu, dodać pastę pomidorową i razem chwilę przesmażyć, dodać do zupy razem z kiszoną cukinią, pomidorami z puszki i posiekaną zieleniną.
Dodać wyciśnięty czosnek, pieprz, kucharka do smaku oraz nasionka kopru i kminek.
Gotować 15-20 minut.
Zupę przed podaniem zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 09.12.2012 12:06
fajny przpeis
agnieszka214 05.09.2012 11:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak