Soljanka z cukinii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • marchewka

    1 duża
  • seler

    1 mały
  • cebula

    1 duża
  • zielenina

  • pomidory z puszki

  • koncentrat pomidorowy

    do smaku
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • śmietana 30%

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • smalec

    1 łyżka
  • nasiona kopru

    1 łyżeczka
  • kminek mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone usmażyć na suchej patelni teflonowej i przełożyć do garnka.
Warzywa obrać - ziemniaki i czerwoną paprykę pokroić w kostkę, marchewkę i seler utrzeć na grubej tarce - razem dodać do mięsa.
Dolać wodę i ugotować do miękkości.
Cebulę posiekać i usmażyć na smalcu, dodać pastę pomidorową i razem chwilę przesmażyć, dodać do zupy razem z kiszoną cukinią, pomidorami z puszki i posiekaną zieleniną.
Dodać wyciśnięty czosnek, pieprz, kucharka do smaku oraz nasionka kopru i kminek.
Gotować 15-20 minut.
Zupę przed podaniem zabielić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandraa 09.12.2012 12:06
fajny przpeis
agnieszka214 05.09.2012 11:12
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat