Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soljanka moskiewska

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Inna wersja soljanki, z rybą.

Składniki:

filet z sandacza 500 gramów
bulion warzywny 1 litr
kapusta 200 gramów
cebula 1 sztuka
masło 82% 4 łyżki
kapary 1 łyżka
ogórki kiszone 2 sztuki
oliwki zielone Smak 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Soljanka moskiewska

Rybę sprawiłem, pokroiłem na spore kawałki. Rozgrzałem olej na którym podsmażyłem lekko kawałki ryby, bez zrumienienia.

Poszatkowana kapustę i posiekaną cebulę przesmażyłem na patelni na gorącym maśle. Przełożyłem do rondla, zalałem bulionem i szklanką wody, dodałem szczyptę soli, gotowałem ok. 15 minut. Następnie dołożyłem kawałki ryby i na małym ogniu gotowałem kilka minut.

Pod koniec gotowania dodałem do zupy pokrojone w plasterki ogórki, całe kapary i oliwki. Doprawiłem odrobiną pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 19.11.2018 18:03
Smaczna zupka, jeszcze takiej nie jadłam : )
Bożena Matuszczyk 19.11.2018 11:11
Smakowicie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak