Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Solianka na kwasie kapuścianym z fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 litry
ziemniaki 700 g
sok z buraków 2 szkl.
sok z kiszonej kapusty 1/2 szkl.
boczek 100 g
cebula biała 1 duża
smalec 1 łyżka
czosnek 2-3 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
włoszczyzna suszona drobna
przyprawa do zup
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Solianka na kwasie kapuścianym z fasolą

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować do miękkości w wywarze mięsnym z dodatkiem garści suszonej włoszczyzny. Wlać sok z buraków i sok z kiszonej kapusty, dodać fasolę razem (można odcedzić i przepłukać lub dodać z zalewą), dołożyć łyżkę pasty pomidorowej, majeranek i wyciśnięty czosnek. Cebulę posiekać, boczek pokroić w kosteczkę lub paseczki - zrumienić na smalcu i dodać do zupy. Doprawić do smaku pieprzem czarnym i ziołowym oraz płynną przyprawą do zup. Chwilkę pogotować i podawać. Można dodać do talerza łyżkę kwaśnej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 12.08.2013 19:33
bardzo fajna zupka
Paolcia 11.08.2013 15:15
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak