Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Solianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 200 gr
udka kurczaka 1 szt
cebula 1.5 szt
szynka 5 plstr
parówki 2-3 szt
cytrynka 1 szt
ogórki 2 szt
ketchup pikantny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Solianka

Wieprzowinę gotować w ciągu 1 godziny, dodać udo kurczaka i cebulę (nie kroić) i gotować jeszcze 1 godzinę. Ugotowane mięso pokroić w kostkę i gotować dalej. 0,5 cebuli obsmażyć na patelnie z masłem i 2 łyżkami keczupu i dodać do rosołu. Kiszone ogórki nacinamy piórkami, smażymy i dodajemy do rosołu. Połowu puszki oliwek (razem z wodą z puszki) dodajemy do garnku i gotujemy jeszcze 15 minut. Do talerza dodajemy cytryny (kilka małych kawałków) i małą łyżkę majonezu. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.04.2013 19:31
ciekawy przepis,szkoda że nie mam zdjęcia bo jest to dla mnie nowość i trudno mi sobie wyobrazić potrawę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak