Solianka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    200 gr
  • udka kurczaka

    1 szt
  • cebula

    1.5 szt
  • szynka

    5 plstr
  • parówki

    2-3 szt
  • cytrynka

    1 szt
  • ogórki

    2 szt
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wieprzowinę gotować w ciągu 1 godziny, dodać udo kurczaka i cebulę (nie kroić) i gotować jeszcze 1 godzinę. Ugotowane mięso pokroić w kostkę i gotować dalej. 0,5 cebuli obsmażyć na patelnie z masłem i 2 łyżkami keczupu i dodać do rosołu. Kiszone ogórki nacinamy piórkami, smażymy i dodajemy do rosołu. Połowu puszki oliwek (razem z wodą z puszki) dodajemy do garnku i gotujemy jeszcze 15 minut. Do talerza dodajemy cytryny (kilka małych kawałków) i małą łyżkę majonezu. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 12.04.2013 19:31
ciekawy przepis,szkoda że nie mam zdjęcia bo jest to dla mnie nowość i trudno mi sobie wyobrazić potrawę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat