Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Solankowy dorsz z grillowaną sałatą rzymską

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z dorsza 2 szt
sałata rzymska mini 2 szt
seler nać 3 gałazki
por 3-4 liście
cebulka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
sól 2 łyżki
lubczyk świeży 2 liście
natka pietruszki 1 łyżka

sos do sałaty

czosnek 2 łyżki
oliwa 3-4 łyzki
ocet jabłkowy 1 łyżka
sól i pieprz
cukier 1 szczypta

ryż

ryż 3/4 szkl
sól 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Solankowy dorsz z grillowaną sałatą rzymską

Kroki postępowania

1
Sałatę rzymską pokroić na ćwiartki, skropić oliwą i obsmażyć na patelni grillowej.
Krok 1 - Solankowy dorsz z grillowaną sałatą rzymską foto
2
Składniki sosu wymieszać. Ryć ugotować z przyprawami w 1,5 szklanki wody.
Krok 2 - Solankowy dorsz z grillowaną sałatą rzymską foto
3
1,5 litra wody zagotować z ziołami, przyprawami i solą. Rybę obsypać pieprzem ziołowymi. Solankę zestawić z palnika i włożyć do niej rybę na około 8-10 minut. Rybę podawać z ryżem i grillowaną sałatą polaną sosem.
Krok 3 - Solankowy dorsz z grillowaną sałatą rzymską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.01.2016 13:02
wygląda bardzo smacznie
ada.la 17.01.2016 21:23
ciekawy pomysł
agaK. 17.01.2016 17:54
Wow, co za pomysł, fajne, nie jadłam jeszcze grillowanej sałaty rzymskiej:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak