Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sola z piekarnika...

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 10 filetów mrożonych
olej rzepakowy 1 szklanki
sok z cytryny 1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka żytnia 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sola z piekarnika...

filety soli dobrze odmrozić, najlepiej na kratce-ruszcie z piekarnika nad zlewem

olej wymieszać z cytryną, przyprawą do ryb

tartą bułkę wymieszać z mąką żytnią

filety obsypać w mieszance bułki z mąką, namoczyć w oleju, znowu w mieszance bułki z mąką

naczynie żaroodporne posmarować olejem, układać ciasno filety soli

piekarnik nagrzać na 180 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - piec 20 minut, następnie zmienić na termoobieg i piec z 10-15 minut

sola jest smaczna, delikatna i nie przypalona olejem z patelni..............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.06.2015 08:14
smaczny pomysł na rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak