Sola z piekarnika

Sola z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sola

    0,5 kg
  • cyryna

    0,5 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • OSTRA PAPRYCZKA

    0,5 strączka
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrozić i umyć pod bieżącą wodą. Natrzeć solą, białym pieprzem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego. Wycisnąć sok z cytryny, wymieszać z oliwą i polać rybę. Strączek papryczki pokroić na bardzo drobne kawałki i posypać po wierzchu. Przykryte naczynie żaroodporne wstawić do rozgrzanego do temp. 200 stopni piekarnika i piec ok. 20 minut. Przed podaniem ozdobić rybę listkiem tymianku. Solę można podawać jako samodzielne danie lub razem z polanymi białym, śmietanowym sosem gotowanymi warzywami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat