Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w serowej panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola 0,5 kg , filety
ser żółty 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 sztuki
mleko 4 łyżki
sól i pieprz
olej do smażenia

Porada

Podawać z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w serowej panierce

1.Rybę umyć , osuszyć, jeśli mrożona uprzednio rozmrozić w mleku. Filety oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
2. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach , wymieszać z bułką tartą. Jajka roztrzepać z mlekiem.
3.Każdy kawałek ryby maczać najpierw w jajkach a następnie dokładnie obtoczyć w serowej panierce.
4.Na patelni rozgrzać olej , smażyć filety na rumiano z obu stron. Usmażone filety odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 03.01.2016 15:52
Super chrupiąco wygląda.
Futka 03.01.2016 15:46
Przepyszna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak