SOla w migdałach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sola filety 4 sztuki

    700 gram
  • mleko 3,2%

    100 ml
  • mąka pszenna

    40 gram
  • masło

    80 gram
  • natka z pietruszki

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • prażone migdały plasterki

    90 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sole zanurzamy w mleku i posypujemy mąką.

Na dużej patelni rozgrzewamy masło. Filety smażymy na maśle 2 minuty z każdej strony. Następnie wkładamy rybę na podgrzany półmisek.

Dodajemy pietruszkę, cytrynę i posypujemy migdałami. Gotujemy jeszcze 1 minutę. Podajemy w sosie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 21.02.2012 20:43
uwielbiam rybki :)
anja3107 01.08.2011 17:57
fajny
Anna141 19.07.2011 16:23
Fajny przepis
Izabela/bella81 03.05.2011 10:24
ciekawe
Adamorek 02.04.2011 17:05
lubię rybę
mundek1011 08.10.2010 13:36
ciekawe
Małgorzata113 26.06.2010 20:37
Muszę spróbować rybe solę.
Gerwazy 03.05.2010 11:43
mmm;) Zrobiłem tak Pangę białą i wspaniała wyszła. Dzięki za przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat