Sola w maśle cytrynowym

Sola w maśle cytrynowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    50 gram
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • piertuszka zielona

    1 pęczek
  • sola filety

    4 sztuki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 szczypta
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sola w maśle cytrynowym

Masło mieszamy z sokiem z cytryny i pietruszką. Pietruszka musi być posiekana bez łodyg, które wyrzucamy. Bierzemy 4 małe arkusze papieru do pieczenia aby się ryba zmieściła i rozsmarowujemy nimi nasz sos i zwinięte wkładamy do lodówki na godzinę.

Filety smarujemy oliwą i posypujemy pieprzem i smażymy na średnim ogniu do 10 minut po 5 minut każda stronę. Następnie dajemy je na półmisek, wyjmujemy nasze masło na papierze z lodówki, zdejmujemy papier i kładziemy takie plastry na rybce, ale przed samym podaniem bo się roztopi. Smacznego ;)

Sola musi być nie mrożona, lub rozmrożona odpowiednio wcześniej!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Ela20 13.11.2010 08:51
musi byc pyszna!
Ewa109 30.09.2010 20:25
ciekawe:)
noculos 09.07.2010 19:54
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat