Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło
50 gram -
sok z cytryny
1 łyżka -
piertuszka zielona
1 pęczek -
sola filety
4 sztuki -
Pieprz biały mielony Prymat
1 szczypta -
oliwa
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Sola w maśle cytrynowym
Filety smarujemy oliwą i posypujemy pieprzem i smażymy na średnim ogniu do 10 minut po 5 minut każda stronę. Następnie dajemy je na półmisek, wyjmujemy nasze masło na papierze z lodówki, zdejmujemy papier i kładziemy takie plastry na rybce, ale przed samym podaniem bo się roztopi. Smacznego ;)
Sola musi być nie mrożona, lub rozmrożona odpowiednio wcześniej!
Komentarze (3)