Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w cieście piwnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola 60 dag
mąka 1 szkl
jaja 2 szt
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
piwo 0,5 szkl
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w cieście piwnym

Solę natrzeć dobrze pieprzem cytrynowym i oprószyć solą. Odstawić i przygotować ciasto. Rozbić na jajka, dobrze je rozkłócić z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo mąkę. Na końcu dodać piwo. Ciasto ma mieć konsystencję kwaśnej śmietany. Obtaczać kawałki ryby i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Podawać z frytkami / lub ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 08.02.2013 12:31
Smaczna ryba.
DOROTA/PATI197799 08.02.2013 11:24
bardzo lubie rybkę w cieście :)
AURELKA 08.02.2013 11:18
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak