Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola marynowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mrożone filety z soli 2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
starta skórka z cytryny 1/4 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
zielony mielony pieprz 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/4 łyżeczki
cząber 1/4 łyżeczki
przyprawy 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sola marynowana

Składniki przyprawy miksujemy z blenderze, lub rozgniatamy w moździerzu. Rybę rozmrażamy, skrapiamy obficie sokiem z cytryny i posypujemy z obu stron przyprawą. Odstawiamy do lodówki (najlepiej na noc).
Następnego dnia dzielimy rybę na mniejsze kawałki, które smażymy na rozgrzanej oliwie po 2 minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 08.10.2011 12:40
świetna ryba
rosik93 27.03.2011 23:46
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak