sok z porzeczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czarne

    2 kg
  • cukier

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umieszczamy w sokowniku. Wlewamy wodę do najniższego poziomu. Tak przez około godzinę sok się wytwarza pod wpływem gorącej pary.Kiedy już sok w całości się wytrąci, przelewamy do garnka i dodajemy cukier. Gotujemy przez kilka minut.Przelewamy do słoików lub butelek. gotowe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
annagebalska 27.08.2012 09:02
pyszne
bartek8585 25.08.2012 00:05
porzeczkowy.. pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat